2007. november 26., hétfő

Alufóliában sült csirke párolt káposztával [húsétel]

Alufóliában sült csirke párolt káposztával

Hozzávalók:

4 db csirkecomb, 1 kg fejeskáposzta, só, ecet, édesítôszer, köménymag, bors, 1 fej vöröshagyma.

Elkészítés:

A megmosott csirkecombot besózzuk, meghintjük borssal és alufóliába csomagolva kb. 20 percig sütjük. Majd kinyitjuk a fóliát és hagyjuk még 10 percig pirulni. Közben a fejeskáposztát vékony szeletekre vágjuk vagy legyaluljuk. Teflonban az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, erre tesszük a káposztát, majd ecettel, édsítôszerrel, köménymaggal ízesített vízzel felöntjük. Az egészet óvatosan puhára pároljuk.

Nincsenek megjegyzések: