2007. november 26., hétfő

Bazsalikomos pirított csirke [húsétel]

Bazsalikomos pirított csirke

Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
2ek. mogyoróolaj
3 gerezd fokhagyma
1ek. frissen reszelt gyömbér
1dl húsleves
1 ek.csapott kanál cukor
1-1ek.szójaszósz,csiliszósz,
friss bazsalikom

Elkészítés:
A csirkehúst felvágjuk vékony csíkokra.A fokhagymát és a gyömbért megtisztítjuk,majd felaprítjuk.A wokot felforrósítjuk,majd beleöntjük az olajat.Amikor forró,beletesszük a gyömbért és a fokhagymát,és megpíritjuk.Hozzáadjuk a csirkehúst,két-három percig pirítjuk állandóan kevergetve,majd ráöntjük a húslevest,a szójaszószt és a chiliszószt.A forrástól számítva gyenge tűzön főzzük meg.A bazsalikom leveleit lecsipkedjük a szárról,de egészben hagyjuk.Óvatosan a húshoz keverjük.

Tanácsok:
Párolt rizzsel tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc

Nincsenek megjegyzések: