2007. november 26., hétfő

Bazsalikomos csirke [húsétel]

Bazsalikomos csirke
Hozzávalók:
1,5 kg csirkecomb
20 dkg füstölt sajt
1,5 ek sűrített paradicsompüré
1 vöröshagyma
3 dl tejföl
3 dl húsleves (kockából)
bazsalikom,
só,
bors
liszt,
olaj

Elkészítés:
A csirkecombokat sózom, borsozom, lisztben megforgatom. Serpenyőben mindkét oldalát pirosra sütöm, majd kivajazott tűzálló edénybe rakom. Közben olajon megpirítom a finomra vágott hagymát, paradicsompürével, 1 tk bazsalikommal ízesítem és felengedem a húslevessel. Az egészet felforralom, a combokra öntöm, majd a húsokat a sütőben, fóliával letakarva puhára párolom. Mikor a hús megpuhult, ráöntöm a tejfölben elkevert reszelt sajtot és fólia nélkül átsütöm.

Nincsenek megjegyzések: