2007. november 26., hétfő

Almával töltött pulykamell szelet [húsétel]

Almával töltött pulykamell szelet

Hozzávalók:

800 g pulykamell filé 150 g savanykás alma 100 g sajt 2 db tojás 100 g liszt 200 g zsemlemorzsa só, reszelt szerecsendió olaj a sütéshez

Elkészítés:

A pulykamellből 4 egyenlő nagyságú szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük, kissé besózzuk. Az almát meghámozzuk, és 0,5 x 0,5 cm-es kockára vágjuk, a sajtot lereszeljük, összekeverjük az almával és reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Az elkészített töltelékkel a szeleteket betöltjük, két végét felhajtjuk és szorosan feltekerjük, majd a végeit fogvájóval letűzzük. A tojásokat felütjük, felverjük. A betöltött húst lisztbe, tojásba, morzsába forgatva panírozzuk és a felmelegített olajban lassan készre sütjük, majd lecsepegtetjük, és rézsutosan felszeletelve tálra rendezzük. Bármilyen burgonya köretet adhatunk hozzá

Nincsenek megjegyzések: