2007. november 26., hétfő

Alföldi toroskáposzta [húsétel]

Alföldi toroskáposzta

Hozzávalók:

2 kg savanyú káposzta, 2 kg tarja, vagy más zsíros hús, , 4-5 nagyobb fej hagyma, őrölt bors, paprika, só

Elkészítés:

Egy fazékban berakom a savanyú káposztát ,és puhára főzzük . Míg a káposzta fő egy nagy lábosban karikára vágott hagymát, majd a kockákra vágott húst, megszórom paprikával, borssal, sóval .és jól megpirítom (megfőzöm a húst) ekkor beköti zanya a bibis ujjam ragtapasszal . Ha megfőtt a káposzta a levét kinyomkodva rátesszük a husika tetejére ká. Vizet nem öntök alá, hiszen a húsnak már van leve meg a káposzta is engedett . Közben néha kevergetem. Alacsony lángon kb 2 óra alatt lesz kész. Friss kenyérrel , sörrel fogyasztandó . Ja és aki még emlékszik nagymókusok sörrel is ehetik , kismókusok tejföllel is keverhetik . ízlés szerint

Elkészítési idő: 60 perc

Nincsenek megjegyzések: