2007. november 26., hétfő

Bakonyi sertésszelet [húsétel]

Bakonyi sertésszelet
Hozzávalók:
8 szelet sertéscomb 25 dkg gomba 1 db vöröshagyma 2 dl tejföl pirospaprika só,liszt zöldpaprika paradicsom

Elkészítés:
A kivert hússzeleteket enyhén besózva 15 percig állni hadjuk, majd lisztbe forgatjuk és kevés forró oljaban hirtelen elősütjük. Abban az olajban amiben a húst sütöttük megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát , kevés pirospaprikával ízesítjük, hozzáadjuk a megtisztított,apróra vágott gombát,zöldpaprikát és paradicsomot.10-15 percig fedő alatt pároljuk,hozzáadjuk az elősütött húst,és együtt puhára főzzük.Amikor megpuhult kiszedjük a húst ,a levét behabarjuk 2 dl tejfölben elkevert 1 kávéskanál liszttel,visszarakjuk a húst és összeforraljuk.

Nincsenek megjegyzések: