2007. november 26., hétfő

Bajor sült [húsétel]

Bajor sült

Hozzávalók:

2 kg krumpli, 3 fej hagyma, 8 szelet disznó hús (karaj, vagy comb), 1 dl olaj, bors, vegeta, fokhagymakrém, 1 dl víz, 2 tejföl

Elkészítés:

Egy tepsit kikensz vajjal,vagy olajat öntesz bele nem sokat csak hogy mindenhová jusson.A krumplit megpucolod és karikákban rávágod a tepsire. Egy kis sót szórhatsz rá, ha sósan szereted a krumplit! Utánna erre a hagymát felkarikázod. Kipotyolod a húst. Egy kis tálkában az olajat, borsot, fokhagymakrémet delikátot összekevered, ebbe beleteszed a húst.Kb 1 órát "pácolod" utánna tedd rá a krumplira. Öntsd nyakon 1dl vizzel, Fedd be tejföllel, majd takard le fóliával és tedd a sütőbe.Tanácsok:Én a húsokat még megszoktam kenni pirosarannyal, illetve néha a tejfölbe rakok még egy kis fokhagymakrémet. Még finomabb íze lesz az ételnek!

Nincsenek megjegyzések: