2007. november 26., hétfő

Ananászos-mézes sertéskaraj [húsétel]

Ananászos-mézes sertéskaraj

Hozzávalók:(4 személyre)

60 dkg sertéskaraj, 1,5 dl ananászbefőtt lé, 8 szelet konzerv körananász, olaj, 1 evőkanál mustár, só, 1 dl méz

Elkészítés:

A sertéskarajt hosszában 2-3cm mélyen, két csíkban bevágjuk. Az ananászkarikákat félbevágjuk és felét a mélyedésekbe helyezzük. Az ananászlevet, a mustárt és a mézet összekeverjük, és ráöntjük a karajra. Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal, belefektetjük a karajt, és ráöntjük a mártást. Középmeleg sütőbe téve másfél órán át, sütjük, közben többször meglocsoljuk a mártással. Ha nagyon besűrűsödik, vízzel felhígítjuk. Amikor elkészült, kivesszük a sütőből, tetejére halmozzuk a maradék ananászokat, és a sütőbe visszatéve, 1-2 perc alatt átforrósítjuk. Kivesszük, felszeleteljük, burgonyapürével körítjük, és muskotályos borral kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: