2007. november 26., hétfő

Almás csirkemáj [húsétel]

Almás csirkemáj

Hozzávalók:

4 személyre: 30dkg csikemáj 30dkg alma 10dkg füstölt szalonna 1nagy fej vöröshagyma 1dl száraz fehérbor só bors 2evőkanál liszt késhegynyi majoránna

Elkészítés:

A májat megmossuk,a hártyákat és inakat eltávolítjuk.A szalonnát vékonyan felszeleteljük,és miután ropogósra kisütöttük,a pörcöket kivesszük.A visszamaradt zsírban pirosra sütjük a megtisztított,karikákra vágott vöröshagymát,majd hozzáadjuk a cikkekre vágott almát,és néhány percig pároljuk.A májat lisztben megforgatjuk,kevés majoránnával ízesítjük,és erős lángon,hirtelen megsütjük.Végül a májat összekeverjük a hagymás almával,ráöntjük a bort,és két perces forralás után tálaljuk.Utólag sózzuk,mert a máj élvezhetetlenül keménnyé válna sülés közben.Petrezselymes burgonya és a főzéshez használt fehérbor illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések: