Bazsalikomos bundáshús
Hozzávalók:
1 piros húsú paprika,
1 csokor bazsalikom,
1 paradicsom,
2 evőkanál olívaolaj,
só,
őrölt bors,
5 dkg parmezán sajt,
4 szelet sertéscomb vagy csirkemellfilé,
a bundázáshoz:
liszt,
1 dl tejföl,
zsemlemorzsa,
5 dkg parmezán,
1 kiskanál pirospaprika,
a sütéshez: vaj.
Elkészítés:
A paprikát, a bazsalikomot, a paradicsomot megmossuk, és leszárogatjuk. A paprika húsát, a hámozott, kimagozott paradicsomot a bazsalikommal együtt ledaráljuk, vagy turmixgépben pépesítjük. Az olajat is belecsorgatjuk, sózzuk, borsozzuk, két evőkanálnyit félreteszünk belőle, a többit a reszelt parmezán kétharmadával összekeverjük. A húsokat hegyes, éles késsel bemetsszük, a sajtos maszszát belekanalazzuk, végül a nyílásokat fogvájóval összetűzzük. A szeleteket mindkét oldalukon kissé besózzuk. A tejfölt a maradék paprikamasszával, a zsemlemorzsát a maradék parmezánnal és a pirospaprikával összekeverjük. A húst először lisztbe, majd előbb a paprikás, aztán a parmezános keverékbe forgatjuk, és a bundát gyengéden rányomkodjuk. A forró vajban mindkét oldalát jól átsütjük. Keresztben elvágva tálaljuk, hogy a töltelék jól érvényesüljön.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése