2007. november 26., hétfő

Baconbe tekert libamáj [húsétel]

Baconbe tekert libamáj

Hozzávalók:

Hozzávalók 4 személyre: 1 db, 60-80 dkg-os hízott libamáj 4 szelet baconszalonna 1 kisebb fej vöröshagyma 1-2 evõkanál olaj 1-2 gerezd fokhagyma só, bors

Elkészítés:

A libamájat vágjuk 4 részre, sózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd baconba tekerjük. A göngyölt libamájdarabokat megtûzhetjük hústûvel vagy fogpiszkálóval, hogy sütés közben ne essenek szét. Apróra vágjuk a vöröshagymát, serpenyõbe tesszük, hozzáadjuk az olajat, rátesszük a libamájat, és pirosra sütjük. Ezután tûzálló edényben, elõmelegített sütõben 200 fokon sütjük még 10-15 percig attól függõen, hogy lágyabban, vagy keményebbre sütve szeretjük a májat.

Nincsenek megjegyzések: