2007. november 26., hétfő

Bazsalikomos pulyka [húsétel]

Bazsalikomos pulyka

Hozzávalók:
70dkg pulykamell
5dkg vaj
15dkg csirkemaj feldarabolva
10dkg laskagomba felszeletelve
1,5dlcsirkehusalaple
1dkg bazsalikomlevel aprora szeletelve
3dl suru tejszin
so es orolt bors.

Elkészítés:
Vagjuk a pulykamellet csikokra,tegyuk serpenyobe es forro vajon kevergetve sussuk kisse barnara.Adjuk hozza a csirkemajat es sussuk 2-3 perc alatt epp csak kemenyre.Keverjuk bele a gombat,1 fel perc utan ontsuk fel az alaplevel.Lassu tuzon forraljuk a felere a szoszt. Adjuk hozza a bazsalikomot es a tejszint.Forraljuk fel ,fuszerezuk meg es fozzuk meg 2-3 percig.Talaljuk azonal.JO ETVAGYAT.

Tanácsok:
Ezt az izletes pecsenyelet ne hagyuk karba veszni.Koritsuk rizsel,szerecsendios krumlipurevel es friss zoldsegekel.Diszitsuk bazsalikomal vagy petrezselyemel. A sutesi ideje 15-20 perc. 4 szemelyre szol a recept.

Elkészítési idő: 20 perc

Nincsenek megjegyzések: