2007. november 26., hétfő

Barbecue szószos csirke [húsétel]

Barbecue szószos csirke

Hozzávalók:

8 csirkerész (mell, comb, szárny), 2,5 dl barbecue szósz, 3 ek narancslé, 2 ek liszt, 1 sütõzacskó.

Elkészítés:

A csirketagokat bõrözzük le. Szórjuk a lisztet a sütõzacskóba, hozzá a barbecue szószt és narancslevet, rázzuk hogy keveredjék. Tegyük bele a csirkedarabokat, forgassuk a zacskót, hogy a szósz jól bevonja a húst. Rendezzük a csirkét egy síkba, zárjuk le a zacskót, tetején vágjunk kb. 15 cm-es nyílást. Süssük 180 C°-ra elõmelegített sütõben 45-50 percig, míg megpuhul. Tálaláskor kanalazzuk a szószt a csirkére.

Nincsenek megjegyzések: