2007. november 26., hétfő

Azsalt szilvával töltött pulykamelltekercs, sajtmártással [húsétel]

Azsalt szilvával töltött pulykamelltekercs, sajtmártással

Hozzávalók:

4 főre 8 szelet nagyobb pulykamell 1 nagyobb csomag aszalt szilva ételízesítő alufólia 3 gkg vaj 2 evőkanál liszt 3 dl tej vegeta ízlés szerint 15 dkg trappista sajt

Elkészítés:

A pulykamelleket jó vékonyra kloffolom, kiterítem és meghintem ételízesítővel.A szélére ráfektetek 1 sor szilvát és jó szorosan feltekerem, a végeit behajtva.Tépek kb:15cm hosszú fólia csíkokat és szorosan betekerem őket.1 széles lábasba forralok vizet és 1/2 órára beleteszem a tekercseket hogy megpárolódjanak, közben elkészítem a sajtmártást. A vajat felolvasztom, ráteszem a lisztet, világos rántást készítek, és felengedem a tejjel, majd sűrűre forralom.Ízlés szerint ízesítem vegetával, és beleolvasztom a 15 dkg reszelt trappistát.Ha kell akkor utánízesítem hogy olyan igazi sajtos íze legyen.A tekercsek mikor megpárolódtak kiszedem őket a vízből, leszedem a fóliát rolluk, és forró kicsit megborsozott olajon hírtelen átforgatom hogy kapjon 1 kis színt. Tálaláskor minden tányérra teszek 2 tekercset, meglocsolom bőven a sajtmártással és párolt rizst adok hozzá.

Nincsenek megjegyzések: