2007. november 26., hétfő

Ananászos csirketál [húsétel]

Ananászos csirketál

Hozzávalók:

1 kg csirkecomb 1 doboz ananász 2 dl rizs 1 dl tejszín 1 dl fehérbor 2-3 ek. kókuszreszelék bors őrölt gyömbér Vegeta vaj só

Elkészítés:

A csirkecombokat kettévágom, sózom, és állni hagyom. A rizst megmosom és egy vajjal kikent jénai tálba teszem. Rászórom a Vegetát, ráöntöm az ananász levét és a tejszínt. Sorba rárakom a csirkedarabokat, megborsozom, gyömbérrel és a kókuszreszelékkel megszórom, és a tetejére rakom az ananászkarikákat. Rátördelem a vajat, rálocsolom a fehérbort, alufóliával szorosan lefedem és 170 °C-os sűtőben kb. 50 perc alatt megsütöm. A sütés végén leveszem a fóliát, és pirosra pirítom az ananász tetejét.

Nincsenek megjegyzések: