2007. november 26., hétfő

Almás-sajtos csirkemell szőlővel, körtével [húsétel]

Almás-sajtos csirkemell szőlővel, körtével

Hozzávalók:

Nos kezdésnek a hozzávalók: 1-vagy két alma, 1-2 körte, egy fürt szőlő (muskotályos, nagyszemű vagy helyette kis bor:-))(én igy szoktam, de eredeti recept szerint 5-6 alma) 15-20 dkg sajt (lehet trappista, vagy füstölt, karaván sajt ízlés szerint) csirkemell (3-4 filézett) 15 dkg baconszalonna só, bors, kis fej fokhagyma kis füszerkeverék (oregánó, delikát, fehérbors, majoranna) olaj, vagy egy kevés zsír és liszt (ezeket ki lehet hagyni) 2 dl tejföl

Elkészítés:

Pácolás Nos a csirkemellet felszeleteljük, vagy daraboljuk a füszerekkel, sóval, borssal, és fokhagymával keverjük, szárazon pácoljuk. Kb egy-két óra pácolás kell neki. De nyilván ha valaki egy félnappal előtte pácolja, még ízletesebb lesz. Elkészítés A gyümölcsöket mossuk, hámozzuk, daraboljuk, vagy akár ha csak almából csináljuk reszelhetjük is. Én darabolni szoktam. A szőlőt leszemezzük. A tepsit kikenjük és rárakjuk a szeletelt bacon felét. A csirkemellet a lisztpanírba forgatjuk, majd a tepsibe, tűzállótálba helyezzük egy rétegben. Utána ráhelyezzük a gyümölcsök felét, majd még egy réteg husit, és még gyümölcsöt. Addig rakjuk, míg el nem fogy. (két-két rétegnél szerintem elfogy:-))A végén a szalonnával beterítjük. A tetejére sajtot szeletelünk vékonyan, vagy reszeljük. És a végén tejföllel locsoljuk. Sütöben kb.200 fokon 30-40 percig - amig meg nem pirul a teteje - sütjük. A tálaláshoz közben rizst főzünk. Nyugodtan lehet száraz, mert a tepsi ben ízletes-leveses lesz a gyümölcsök miatt a hús, így szaftosan tudjuk kínálni. Forrón a legjobb.

Nincsenek megjegyzések: