2007. november 26., hétfő

Aszalt szilvás húsgombócok [húsétel]

Aszalt szilvás húsgombócok

Hozzávalók:

30-30 dkg darált sertés- és marhahús 1 tojás 4 evőkanál zsemlemorzsa 2-2 evőkanál durvára vágott pisztácia és vágott petrezselyem 2 késhegynyi őrölt fahéj 2 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1 kávéskanál (kakukkfű, babérlevél, petrezselyem, póréhagyma) szárított fűszerkeverék 8 kimagozott aszalt szilva 3 evőkanál liszt fél dl száraz fehérbor őrölt bors só olaj, a sütéshez

Elkészítés:

Nagy tálban összekeverjük a húsokat a tojással, a zsemlemorzsával, a pisztáciával, a finomra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával, a petrezselyemmel, a fűszerkeverékkel, és a kis kockákra vágott aszalt szilvával. 16 gombócot formázunk a masszából, lisztbe forgatjuk, és tapadásmentes edényben, forró olajban megpirítjuk. Felöntjük fél dl vízzel meg a borral, fakanállal folyamatosan forgatjuk a gombócokat, és kislángon folytatjuk a sütést. Tányérra adagoljuk, meghintjük petrezselyemmel, és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: