2007. november 26., hétfő

Almás-savanyú káposztás pulykaragu [húsétel]

Almás-savanyú káposztás pulykaragu

Hozzávalók:

25deka pulykamellfilé tengeri só és frissen őrölt bors háromnegyed evőkanál olaj 1 fej hagyma 1 gerezd fokhagyma 1 teáskanál pirospaprika 25 deka savanyú káposzta 1 alma 2 babérlevél fél teáskanál őrölt kömény 1-1, 5 deci szénsavmentes ásványvíz

Elkészítés:

A megmosott, szárazra törölt pulykamellfilét kockákra vágjuk, és sózzuk, borsozzuk. Közepes méretű, mély teflonserpenyőt kikenünk olajjal, kevergetve átsütjük benne a húskockákat, majd szűrőlapáttal kiszedjük. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát finomra zúzzuk, és beleöntünk fél evőkanál olajat. Ezen üvegesre pároljuk a hagymát - kanalazhatunk hozzá kevés ásványvizet -, aztán hozzákeverjük a fokhagymát, és amikor megérezzük az illatát, lehúzzuk a tűzről. Pirospaprikával ízesítjük" beleforgatjuk a káposztát, és a centis szeletre vágott héjas almát is hozzá keverjük. Babérlevéllel, köménnyel fűszerezzük, öntünk hozzá ásványvizet, és közepes lángon, lefedve puhára pároljuk. Végül beleforgatjuk a pulykakockákat, és a húsfalatokat átmelegítjük az almás káposztában.

Nincsenek megjegyzések: