2007. november 25., vasárnap

Hagymás-gombás-csirkemell [húsétel]

Hagymás-gombás-csirkemell
Hozzávalók:
-20-25deka csirkemell ( ez kb 2 személyre elegendő,de igény szerint)
-2 fej vöröshagyma
-6 fej gomba
-3 gerezd fokhagyma
-Egy kevés olaj
-só
-bors
-bazsalikom

Elkészítés:
Kevés olajon megpirítjuk a vöröshagymát (Kis darabokra vágva).Ezután a csirkemellet megsózzuk,vékony kis kockákra vágjuk (azért fontos,hogy vékony legyen,hogy ne maradjon véres a közepe),majd a serpenyőbe tesszük.Meghintjük sóval,borssal,és a fokhagyma darabokat (szintén kicsire vágva) hozzátesszük.A gombát mindenképp a legvégén tegyük hozzá,ezt szintúgy vagdossuk ízlésesre.Ezután jöhet a bazsalikom,esetleg még ízlés szerint só/bors,majd fedő alatt pároljuk.Párolódhat a saját levében is,de én egy kevés vizet tettem hozzá,hogy puhább legyen a husi.

Tanácsok:
Ha vegetáriánus/hús nélül szeretnénk, akkor is ugyanígy kell elkészíten,először a hagyma,a gomba mindig a végén.Én speciel köretnek csakis a rizst tudom elképzelni,amit esetleg pikánsabbá tehetünk egy csipetnyi sáfránnyal. Pizzafeltétnek is nagyon megfelelő ez,hús nélkül viszont akkor paradicsom pürét és pizzakrémet keverjünk hozzá.

Nincsenek megjegyzések: