2007. november 25., vasárnap

Adana Kebab ( török étel) [húsétel]

Adana Kebab ( török étel)

Hozzávalók:
- 8 db hosszúkás paprika
-1 teáskanál kömény
-1 teáskanál csípős pirospaprika
-1 teáskanál pirospaprika
-1 csokor petrezselyem
-1 közepes fej vöröshagyma
-4 paradicsom
-1/2 kg darált bárányhús.
-só
-pide
-lapos nyársak

Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a darálthúst a fűszerekkel, és az apróra vágott hagymával, majd 10 percig pihentetjük. Előkészítjük a nyársakat, majd a húst 8-10 adagra osztva, minden darabot hosszúkásra formálva (mint a virsli) a beolajozott nyársakra húzzuk. A megtisztitott paradicsomot és paprikát félbe vágva a nyársak végeire tesszük. A nyársakat a parázs fölött gyakran forgatva egyenletesen megsütjük. A megsült kebabot a petrezselyemmel díszítve pidén tálaljuk.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: