2007. december 7., péntek

Cézár saláta grillezett csirkemellel [húsétel]

Cézár saláta grillezett csirkemellel

Hozzávalók:

60 dkg csirkemell filé 10 dkg vaj 8 szelet kenyér 4 db tojás 4 dl olívaolaj 1 dl olaj 3 db szardella 10 dkg fokhagyma 1 dl citromlé 5 cl worchester szósz 10 dkg parmezán sajt 1,5 fej jégsaláta só bors

Elkészítés:

A sózott, borsozott csirkemell filét olívaolajon pirosra sütjük. Az öntethez a tojásokat sózzuk, és kézi habverővel, vagy mixerrel folyamatosan keverjük, miközben hozzáadjuk lassan az olívaolajat. Akkor jó, ha tejföl sűrűségű krémet kapunk. Ebbe a masszába aprítjuk a fokhagymát, a szardella filét, belekeverjük a worchester szószt, a citromlevet, ízlés szerint borsozzuk, és készre mixeljük. A kenyeret felkockázzuk, és a hús mellett pirítani kezdjük. Sülés közben hozzáadjuk a vajat, ráreszelünk fokhagymát, és sózzuk, borsozzuk. A jégsalátát feldaraboljuk, hozzáadjuk a megpirult kenyérkockákat, ráreszeljük a parmezánt, és az egészet összekeverjük az öntettel. Tálaláskor a saláta tetejére helyezzük a csirkemell szeleteket.

Nincsenek megjegyzések: