2007. december 7., péntek

Burgonyafelfújt szűzpecsenyével [húsétel]

Burgonyafelfújt szűzpecsenyével

Hozzávalók:

friss kakukkfű, 2 gerezd fokhagyma, 2,5 dl főzőtejszín, só, bors, 30 dkg sertés szűzpecsenye, 25 dkg vöröshagyma, 1 ek. liszt, 1 kg krumpli, fél kg sárgarépa, 10 dkg sajt

Elkészítés:

A felaprított kakukkfüvet az összezúzott fokhagymával a tejszínbe keverjük, sózzuk, borsozzuk. A pecsenyét olajon megpirítjuk, kivesszük a serpenyőből, a maradék olajon a felkarikázott hagymát üvegesre pirítjuk. Liszttel megszórjuk, és az ízesített tejszínnel felöntjük, felforraljuk, és félretesszük. A felkarikázott krumplit és a répát a hússal együtt egy tűzálló tálba halmozzuk, az egészet a tejszínes mártással leöntjük. 175 fokon kb. egy órán át sütjük, közben a sütőből kivéve megszórjuk a lereszelt sajttal.

Nincsenek megjegyzések: