2007. december 7., péntek

Byrjani csirke [húsétel]

Byrjani csirke

Hozzávalók:

csirke comb basmati rizs fűszerek (amit a receptben találsz) zöldségek(amit a receptben találsz)

Elkészítés:

Csirke combból készítjük. A húst sózzuk , + fűszerkeverék ( curry , chili , curcuma , arabic mix ) pici citromlé , és pihentetjük. Majd később elősütjük. Kicsit bővebb olajban kloffolóval összetört f.hagymát aranybarnára pirítunk , és hozzáadjuk a vöröshagymát + egész fahéj , sz.szeg , kömény , kardamon. Ha már jó a hagyma akkor rakunk bele curcumát és curryt + apró kocka paradicsomot és lassan pirítjuk. + paradicsom püré És vízzel felengedjük. 20percig főzzük és a végén joghurtot keverünk bele. Külön bő olajban : -lyoni hagymát készítünk - mazsolát pirítunk - kesudiót pirítunk a tepsi aljára rakjuk az elősütött csirkéket + rá a szósz + és a félig főtt basmati rizs.( a riszt csak főzzük sós , fahéjas , sz.szeges , kardamonos vízben. leszűrjük de nem mossuk le! ) sütőben fóliával jól letakarva 180 fokon kb: 1 órát sütjük. Tálalásnál kiszedjük a csirkét , a rizst összekeverjük a külön sütött cuccokkal és a csirkére halmozzuk . a tetejére mentalevelet vágunk.

Nincsenek megjegyzések: