2007. december 7., péntek

Brabanti sertésborda [húsétel]

Brabanti sertésborda

Hozzávalók:

3 evőkanál olaj 4 db kb 15 dkg-os sertésborda szelet 3 csipetnyi fehérbors 3 dkg liszt 4 kisebb fej vöröshagyma 2 dl sör 1,5 dl erőleves 1 kanál étkezési keményítő ( vagy rizsliszt)

Elkészítés:

Egy mélyebb serpenyőben olajat hevítünk. A sóval borssal fűszerezett, lisztbe forgatott bordákat mindkét oldalon 3 percig pirítjuk. A hagymát vékony karikára vágjuk, és a húshoz adjuk, majd további 5 percig sütjük. Közben a húst megfordítjuk, hozzáöntjük a sört, az erőlevest, megsózzuk, megborsozzuk. Fedő alatt 15 percig pároljuk. A kész szeleteket kiemeljük. A hagymás sütőlevet kevés hideg vízzel összekevert keményítővel besűrítjük. még egyszer fölforralom, és a mártást a húsra öntöm.

Nincsenek megjegyzések: