2007. december 7., péntek

Bundás vese [húsétel]

Bundás vese

Hozzávalók:

2 sertésvese, 1 db tojás, 1 dl tej, 1 dl szódavíz, 3 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál só, 4-5 evõkanál liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, olaj a sütéshez.

Elkészítés:

Az elõkészített, megtisztított vesét vékony lapokra vágom, bõ vízben elõfõzöm, leszûröm. A tojást, a tejet, a szódavizet habosra keverem, majd annyi liszttel keverem össze, hogy a szokásosnál valamivel sûrûbb palacsintatésztát kapjak. Belekeverem a zúzott fokhagymát, a fûszereket és a finomra vágott petrezselyemzöldet, majd a lisztbe mártott vesedarabokat megforgatva a tésztamasszában, bõ, forró olajban mindkét oldalán pirosra sütöm. Tartármártás és párolt rizs, vagy sült burgonya illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések: