2007. december 7., péntek

Citromos sertésragu [húsétel]

Citromos sertésragu

Hozzávalók:

sertéscomb (min. 0,5 kg) fél pohár tejföl 2 dl tejszín 2 dl tej 1 gerezd fokhagyma 1 púpos evőkanál étkezési keményítő 1 citrom reszelt héja és leve apróra vágott rozmaring só, bors kevés olaj

Elkészítés:

A kockára vágott sertéscombot kevés olajon megpároljuk, majd lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. Pár perc múlva kiszedjük. A helyére tesszük az egy gerezd fokhagymát, lereszelve! Amikor már illata van, akkor hozzáadjuk a citrom lereszelt héját és a levét. Ebbe tesszük a krémet, s végül vissza a kiszedett húst. Pár percig összefőzzük, s gyorsan, csakis melegen tálaljuk, különben a krém összeugrik, a belevalók elválnak egymástól.

Nincsenek megjegyzések: