2007. december 7., péntek

Burgonyás-tepsis csirke [húsétel]

Burgonyás-tepsis csirke
Hozzávalók:
4 egész comb, de lehet mell is Kb. 1 kg krumpli 4 fej hagyma 2-3 paradicsom 2-3 tv paprika 4 dl tejföl só bors paprika olaj liszt tej

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, 1/2 cm-es karikára vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és olajjal kikent tepsibe tesszük. A csirkét besózzuk, borsozzuk, picit paprikázzuk. A hagymát félbevágjuk és szintén karikázzuk. Hozzákeverjük a tepsiben lévő burgonyához. Ezután rátesszük a csirkét. A tejfölt, kb. 2 kanál liszttel simára keverjük, és még kevés tejet is adunk hozzá. Szépen rácsurgatjuk a tálban lévőkre, kicsit jobbra-balra rázogatva eloszlatjuk. A paradicsomot és paprikát szintén karikázzuk, és az egészet befedjük velük. Befóliázzuk, és közepes lángon kb.1,5 órát sütjük.1 óra elteltével megnézzük a burgonyát és a húst, ha megpuhult minden, pirítjuk még egy kicsit.

Nincsenek megjegyzések: