Bundázott csirke pekingi módra
Hozzávalók:
75 dkg csirkehús, 3 evőkanál szójamártás, 1 evőkanál rizspálinka, fél kávéskanál feketebors, 4 újhagyma, 1 tojás, 5 evőkanál kukoricaliszt, 2 evőkanál búzaliszt, olaj a sütéshez
Elkészítés:
Szeleteljük vékony karikákra az újhagymát. Vágjuk 2,5 cm élű kockákra a húst. Verjük fel egy csészében a tojást. Keverjük össze a szójamártást a pálinkával, a borssal és a hagymával. Merítsük a húskockákat ebbe a mártásba, keverjük jól össze. Hagyjuk benne pácolódni 15 percig. Keverjük össze a tojást a kukorica és a búzaliszttel. Amint egységes masszát kapunk, forgassuk bele a húskockákat. Hevítsünk olajat egy közepes méretű serpenyőben, süssük ki kis adagokban a bundás húskockákat. Ropogós, aranysárga falatokat kapunk. Csöpögtessük le. Tálaljuk forrón, szecsuáni fűszeres szezámmártás kíséretében.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése