2007. december 7., péntek

Citromos pirított csirke [húsétel]

Citromos pirított csirke

Hozzávalók:

1 nagyobb csirke, 1 citrom, 3 dkg vaj, 2 evõkanál olaj, ízlés szerint só és õrölt fehér bors, 1 teáskanál szárított citromfû (gyógynövényboltban kapható).

Elkészítés:

A megtisztított csirkét 8 darabra vágom, és jól megsózom. Az olajat felforrósítom és a húsdarabokat egyenként, mindkét oldalukon lepirítom, majd tûzálló tálba teszem. Rálocsolom a citrom kifacsart levét, rászórom a nagyon apróra vágott citromhéjat (a fehér bundája nélkül), meghintem a borssal és a citromfûvel, végül rátördelem a vajat. A tálat befedem és elõmelegített, forró sütõben, közepes lángon 30-35 percig sütöm. A tál tetejét levéve ropogósra pirítom.

Nincsenek megjegyzések: