2007. december 7., péntek

Búbos pulykamell [húsétel]

Búbos pulykamell

Hozzávalók:

1 kg pulykamell 10 tojás gépsonka vagy vékonyra szelt olasz sonka sajt só bors fokhagyma chili

Elkészítés:

A pulykamellet szeletekre vágod, kiklopfolod, bedörzsölöd sóval, borssal, fokhagymával és csipetnyi chilivel (de sima grillfûszerkeverékkel is megoldható), és félreteszed. megfõzöd a tojásokat, a sajtot lereszeled. A húst kiolajozott tepsibe fekteted, és betolod a sütõbe. Amikor fehérre sült, ráteszed a félbevágott fõtt tojásokat (ezek a búbok), letakarod a szeleteket sonkával és megszórod reszelt sajttal, majd visszatolod a sütõbe. Amint a sajt ráolvadt és kicsit megpirult, kész is a sült.

Nincsenek megjegyzések: