2007. december 7., péntek

Cigánypecsenye [húsétel]

Cigánypecsenye

Hozzávalók:

Csíkokra vágott húsosszalonna,sertés tarjaszeletek, pecsenyefűszerkeverék,fokhagyma,lilahagyma,kaliforniai paprika,paradicsom.

Elkészítés:

A csíkokra vágott húsosszalonnát kipirítjuk,majd a visszamaradt zsíron a kiklopfolt tarjaszeleteket átsütjük.A húst pecsenyefűszerkeverékkel meghintjük (készíthetünk is fűszerkeveréket ő.kömény,fokhagymasó,p.paprika keverékéből),fokhagymával megtűzdeljük.Lilahagymát adunk hozzá félkarikára vágva,kaliforniai paprikát szintén félkarikára vágva,és paradicsomot cikkekre vágva,ezekkel is jól átpirítjuk.Főtt,cikkekre vágott burgonyát visszamaradt szalonnazsíron (vagy olajon) jól megpirítjuk,ezt tálaljuk köretként a hús mellé.

Nincsenek megjegyzések: