2007. december 7., péntek

Citromos csirke [húsétel]

Citromos csirke.
Hozzávalók:
60 dkg csirkeszárny 5 dl. tyúkhúsleves(leveskockából) 2 citrom 1 fej vöröshagyma csipetnyi sáfrány 10-10 dkg magolt zöld olajbogyó és mandula 2 evőkanál olívaolaj fél-fél kávéskanál őrölt fahéj és gyömbér őrölt bors só

Elkészítés:
Megfőzzük a húslevest, finomra vágjuk a hagymát,lecsöpögtetjük az olajbogyót és tapadásmentes serpenyőben megpörköljük a mandulát. Serpenyőben,forró olajban elősütjük a csirkehúst, megszórjuk fahéjjal,a sáfránnyal, a gyömbérrel,beletesszük az olajbogyót,a mandulát,megsózzuk, megborsozzuk, és felöntjük húslevessel.Felforraljuk, majd kis lángon, lefedve ,30 percig főzzük.Közben, beletesszük a cikkekre vágott citromot.Rizzsel,vagy kuszkusszal köríthetjük.

Nincsenek megjegyzések: