2007. december 7., péntek

Calzone [pizza]

Calzone
Hozzávalók:
40 dkg liszt,
10 dkg prágai sonka,
15 dkg zsíros friss túró,
12,5 dkg mozzarella,
2 tojás,
2 paradicsom,
4 dkg élesztő,
8 evőkanál olívaolaj,
kevés cukor,
só,
bors,
kakukkfű

Elkészítés:
Kenyértésztát csinálunk a megszokott módon a hozzávalókból(liszt,éleszto,viz,só). Míg a tészta kel, a paradicsomot, a mozzarellát és a sonkát kockákra vagdossuk. Villával jól elkeverjük a túrót a tojással, sózzuk, borsozzuk, és kakukkfüvet adunk hozzá. Ezután belekeverjük a kockára vágott paradicsomot, mozzarellát és a sonkát. A tésztából 4 kis lapostányérformájú lapot nyújtuk, az egyik felét megkenjük a töltelék negyedével, és kettőbe hajtjuk. A széleit jól összenyomjuk és a lepénykéket olajozott tepsibe helyezzük. Meleg helyen még 15 percig pihentetjük, utána 25 percig sütjük 220 fokon.

Tanácsok:
Bármilyen tötelékkel tölthetjük.

Nincsenek megjegyzések: