2007. december 7., péntek

Cipóban sült csülök [húsétel]

Cipóban sült csülök

Hozzávalók:

1 db füstölt csülök 45 dkg liszt 2 dkg élesztő 2 dl tej 15 dkg vaj 2 db tojás kevés só csipetnyi cukor

Elkészítés:

A jól megmosott füstölt csülköt annyi hideg vízbe tesszük, amennyi bőven ellepi. Kis lángon puhára főzzük, csontjáról lefejtjük és hagyjuk kihűlni. A lisztből, tejjel, vajjal, tojással, élesztővel, sóval, cukorral kelttésztát készítünk. Ha kellőképpen összegyúrtuk, meleg helyen állni hagyjuk. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, középen fölhalmozzuk a főtt csülköt, majd szorosan begöngyöljük a tésztába. Tetejét olvasztott vajjal megkenjük és közepesen meleg sütőben megsütjük.

Nincsenek megjegyzések: