Cigányvajda kedvence
Hozzávalók:
1 kg darált hús (marha és disznó vegyesen) 4 nagyobb burgonya 4 sárgarépa 2 fej vöröshagyma 9 kanál liszt 1 zacskó sütőpor 1/2 kavéscsésze víz 2 kávéscsésze olaj só bors ételízesítő olaj a sütéshez
Elkészítés:
Megtisztítjuk a burgonyát, a sargarépát és a hagymát, majd mindet lereszeljük. Hozzáadjuk a darált húst, a lisztet, a sütőőport, az olajat és a vizet. Megsózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az ételízesítőt, jól összekeverjük, majd néhány órára hűtőbe tesszük, de legjobb egész éjjel állni hagyni, mert így jobban összeérnek az ízek. Másnap nedves kézzel hamburger nagyságú szeleteket formálunk belőle, és szép pirosra sütjük. Rendkívül kiadós, és hidegen is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése