Chop-suey
Hozzávalók:
10 dkg sertéshús 20 dkg macskagomba vagy vargánya 20 dkg szójababcsíra (helyette esetleg cérnametélt) Egy nagy szál sárgarépa 10 dkg sonka Egy fél csirkemell Egy kisebb gyömbérgyökér Egy fej vöröshagyma Két zöldhagyma Két evőkanál szójamártás Két fokhagyma Két evőkanál eroleves Egy evőkanál kukoricaliszt
Elkészítés:
A macskagombákat megáztatjuk, ha másmilyen gombánk van, azt csíkokra vágjuk. A sertéshúst is csíkokra szeljük, a lebontott csirkemellel együtt. A sonkát felkockázzuk, a sárgarépát megtisztítva lereszeljük, a vöröshagymát felaprítjuk, a zöldhagymát gyermekujjnyi darabokra vágjuk, a fokhagymát apróra daraboljuk, a gyömbért lereszeljük. A szóját összekeverjük egy kis cherryvel, belerakjuk a húsokat és fél óráig ebben a páclében marináljuk. Főzés: Egy üres serpenyőt a tűzön megforrósítunk. Beleöntjük az olajat, melynek a melegtől rögtön fel kell forrnia. Beletesszük a hagymát, zöldhagymát, gyömbért, harminc másodpercig sütjük. Beletesszük a reszelt sárgarépát, a leszurt húsokat, és tovább sütjük. Három perc múlva hozzáadjuk a sonkakockákat és a gombát, valamint a szójababcsírát. Ha közben az a lé,amit a hús sütés közben ereszt, elpárologna, folyamatosan utánaöntünk a szója-cherry páclébol. Majdnem a sütés végén belekeverjük a fokhagymát. Az erőlevest és a kukoricalisztet összekeverjük a szója-cherry páclé maradékával, vigyázva arra, nehogy csomós legyen, és beleöntjük a serpenyőbe. Dobva-rázva, vagy fakanállal kevergetve körülbelül két percig sütjük, majd tálalhatjuk a Chop-sueyt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése