2007. december 7., péntek

Boursine sajt [pizza]

Boursine sajt
Hozzávalók:
40 dkg juhtúró
40 dkg tehéntúró
20 dkg vaj
1 fej fokhagyma
4 gr bors
1 csomó kapor
1 csomó metélőhagyma
só ízlés szerint
tejfől a kikeveréshez

Elkészítés:
keverőtálba teszem a túrót,vajat,finomra vágott fűszerszámokat.kevéske tejfől segítségével,merülőmixerrel krémmé keverem.óvatosan sózom,a juhtúró sós.2 nap érlelés a hűtőben.

Tanácsok:
1.tejfőllel segítem a turmixot és állítom be a krémességét.2.kenyérre lágyabbat keverek.3.önálló falatként keményebbre hagyom.így könnyebb formáznom.tenyérben gombócra görgetett sajtot durvára őrölt borsba vagy vágott kaporba hempergetem.4.elsőre a fokhagyma hangoskodik,de az érlelés simít.néhány órával a fogyasztása után,akit zavar,nem lehet érezni.jóétvágyat kivánok.az alábbi paramétereket nem számoltam

Nincsenek megjegyzések: