Bundás szárnyasfalatka
Hozzávalók:
2 filézett csirkemell vagy fél kg pulykamell 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 2 tojás liszt só bors kínai ötfűszer-keverék
Elkészítés:
A csirke- illetve pulykamellet diónyi darabokra vágod. Felaprózod a vöröshagymát és a fokhagymát, összekevered a hússal, sózod, borsozod, fűszerezed, és állni hagyod egy kicsit (legjobb pár órával főzés előtt megejteni ezt a műveletet). A tojásokból, lisztből és vízből sűrű palacsintatésztát keversz, majd a húsra öntöd, hogy pont ellepje. Olajat forrósítasz egy serpenyőben, egy kanállal kiemeled a tésztával bevont húsdarabokat, és az olajba csúsztatod. Aranybarnára sütöd a falatka mindkét oldalát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése