2007. december 7., péntek

Bundás szárnyasfalatka [húsétel]

Bundás szárnyasfalatka

Hozzávalók:

2 filézett csirkemell vagy fél kg pulykamell 1 fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 2 tojás liszt só bors kínai ötfűszer-keverék

Elkészítés:

A csirke- illetve pulykamellet diónyi darabokra vágod. Felaprózod a vöröshagymát és a fokhagymát, összekevered a hússal, sózod, borsozod, fűszerezed, és állni hagyod egy kicsit (legjobb pár órával főzés előtt megejteni ezt a műveletet). A tojásokból, lisztből és vízből sűrű palacsintatésztát keversz, majd a húsra öntöd, hogy pont ellepje. Olajat forrósítasz egy serpenyőben, egy kanállal kiemeled a tésztával bevont húsdarabokat, és az olajba csúsztatod. Aranybarnára sütöd a falatka mindkét oldalát.

Nincsenek megjegyzések: