2007. december 7., péntek

Citromos-borsos mázas csirke [húsétel]

Citromos-borsos mázas csirke

Hozzávalók:

4 csirkemellfilé 4 ek világos méz 1 citrom finomra reszelt héja és leve 2 gerezd fokhagyma összezúzva 1 ek dijoni mustár 2 tk frissen őrölt feketebors 750 g apró szemű újburgonya v. félbevágott nagyobbak párolt brokkolirózsák a tálaláshoz

Elkészítés:

1. Éles késsel vágjuk be mindegyik csirkemellet két három helyen. Egy lapos tálban keverjük össze a mézet, a citromhéjat, a citromlevet, a fokhagymát, a mustárt és a feketeborsot.

2. Mártsuk a filék mindkét oldalát a mázba. Hagyjuk pácolódni 30 percig, de még jobb, ha egy éjszakán át.

3. Melegítsük a sütőt 220 fokra (légkeverésest 200 fokra). Tegyük a burgonyát és a csirkét lapos tepsibe, és ha maradt még a pácléből, csurgassuk rá. Süssük 25-30 percig, vagy amíg a burgonya megpuhul és csirke megsül. Brokkolival és a tepsiben lévő pecsenyelével tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: