2007. december 7., péntek

Cajun csirke [húsétel]

Cajun csirke

Hozzávalók:

2 ek finomliszt 2 tk cajun fűszerkeverék 1/2 tk só 4 kicsontozott, de bőrös csirkemellfilé 2 ek olivaolaj tzatziki (joghurtos uborkasaláta) v. vegyes saláta és újburgonya

Elkészítés:

1. Keverjük össze a lisztet, a fűszerkeveréket és a sót. 2. Dörzsöljük be a csirkemell mindkét oldalát 1 ek olivaolajjal. Forgassuk mindkét oldalát a fűszeres lisztbe. Hevítsük fel a maradék olajat serpenyőben. 3. Süssük a csirkemell mindkét oldalát 6-7 percig, amig megsül, a bőr pedig aranyszínű és ropogós lesz. Tálaljuk a tzatzikivel, a salátával és az újburgonyával.

Tanácsok:

A cajun fűszerkeverék szárnyasokhoz és halételekhez kiváló: vöröshagyma, fokhagyma, oregano, mustármag, só, bors, chili, fűszerpaprika, köménymag, kakukkfű. A legtöbb szupermarketben kapható.

Nincsenek megjegyzések: