2008. november 20., csütörtök

Duplasajtban sült paradicsomos csirke [húsétel]

Hozzávalók:
1 kg csirkemell filé vagy csirkecomb

sültcsirke fűszersó
10 dkg reszelt parmezán sajt (készen kapható)
2-3 ek zsemlemorzsa
3 tojás
oregano, kakukkfű, chili
6 gerezd fokhagyma
1 doboz darabolt paradicsom konzerv (40 dkg)
1 doboz babkonzerv (paradicsomos lében)
tetejére reszelt sajt
olivaolaj pácoláshoz, sütéshez

Elkészítés:
A fél csirkemelleket lemossuk, 4-5 darabba vágjuk (combokat egészben hagyjuk), sültcsirke fűszersóval enyhén megszórjuk. Üvegtálba karikákra vágott fokhagymával rétegezzük, minden réteget meglocsolunk egy kevés olivaolajjal. 1-2 órára, de legjobb ha egész éjszakára hűtőben pácoljuk.

Serpenyőben olajat forrósítunk, a parmezánt összekeverjük a zsemlemorzsával, a tojást felverjük. A húst először felvert tojásba, majd a parmezános zsemlemorzsába forgatjuk, majd kevés olajon átforgatjuk, kisütjük.

A darabolt paradicsomot sóval, borssal, chilivel, oreganoval, kakukkfűvel ízesítjük. Pici cukrot és fokhagymát, esetleg hagymakarikákat is tehetünk bele. A babkonzervet belekeverjük.

Tűzálló tálba öntjük a paradicsomos mártás 2/3-át, ráfektetjük a bundázott húst, majd befedjük a maradék mártással. Tetejére sajtot reszelünk. Forró (200 C) sütőben addig sütjük amíg a sajt szépen rápirul (35-40 perc). Főtt tésztával tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc
Kalóriatartalom: 710 kcal

Nincsenek megjegyzések: