2008. november 20., csütörtök

Datolyás-kesudiós csirkecomb

Datolyás-kesudiós csirkecomb
Hozzávalók:
10 szem magozott datolya,
3 dl csirke alaplé vagy ugyanennyi, leveskockából készített alaplé,
1 kisebb fej vöröshagyma,
5 centis gyömbér,
4 db csirke felsőcomb,
olívaolaj,
5 dkg kesudió,
1 chilipaprika, kimagozva, felkarikázva,
20 dkg boglyas metélt,
1 csokor koriander zöld.

Elkészítés:
A datolya szemeket nagyobb darabokra vágjuk, a hagymát és a gyömbért megtisztítjuk, majd a hagymát felaprítjuk, a gyömbért pedig megreszeljük. A csirke felsőcombokat megborsozzuk.

Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, majd megpirítjuk a felsőcombokat. Mikor már mindegyik szépn megpirult, egy tányérra szedve félretesszük őket.

A visszamaradt zsíradékot kiegészítjük 2 evőkanálnyi olajra, majd megpirítjuk rajta a hagymát és a gyömbért. Néhány perc elteltével hozzáötjük az alaplevet is, végül visszakerülnek a serpenyőbe a félre tett combok is. A mártásba szórjuk a maradék alkotóelemeket is; azaz jöhet a datolya, a kesudió és a chilipaprika is.

Először az egészet felforraljuk, majd mérsékeljük a tüzet, és fedő alatt készre pároljuk a datolyás-kesudiós csirkét. Ezalatt kifőzzük a tésztát. Mikor a hús már puha, levesszük a fedőt és kicsit beforraljuk a szószt.

Az kifőtt tészta mellé tálaljuk a szósszal meglocsolt combokat, végül az egészet megszórjuk a durvára vágott koriander zölddel.

Nincsenek megjegyzések: