2008. november 20., csütörtök

Dióba hempergetett csirkecomb [húsétel]

Hozzávalók:
4 csirkecomb
1 kk só
2 evk mustár
2 evk citromlé
1 kk õrõlt majoranna
1/2 kk õrölt bors
15 dkg bióbél
10 dkg liszt
2 tojás
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A megmosott csirkecombok bõret hûzzuk le.A húst vágjuk ketté a forgóknál és sózzuk meg.A mustárt a citromlével meg a fûszerekkel 1 dl vizzel simára keverjük ki-de még jobb ha egész éjjelre ebbe a páclébe rakjuk ,és közben néhányszor meg is forgatjuk.A diót egy késsel vagdossuk apróra ,de ne legyen tûl finomra vagdosott.A hûst csöpögtessük le majd lisztben ,felvert tojásban ,és a dióban megforgatjuk, és bõ olajban közepes lángon szép ropogósra sütjük.Papirtörölközõre vagy szalvétára szedjük hogy a zsir felszivódjon és krumplipürével meg salátával tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 648 kcal

Nincsenek megjegyzések: