2008. november 20., csütörtök

Diós és szezámmagos csirkemell [húsétel]

Hozzávalók:
8 db csirkemell filé,
10 dkg liszt,
4 egész tojás,
10 dkg
szezámmag,
15 dkg durvára tört dió,
olaj,
őrölt fehér bors,
só.
A mártáshoz:
1 dl ketchup,
olaj,
szójaszósz.

Elkészítés:
A fóliával letakart csirkemell filéket húsverő kalapáccsal óvatosan
megütögetjük, kevés sóval, borssal bedörzsöljük. Az így előkészített
csirkemelleket először lisztbe, majd felvert tojásba forgatjuk. Négy darabot
szezámmaggal, négy darabot durvára tört dióval bundázzunk, majd bő forró
olajban készre sütjük, de lecsöpögtetjük. Tálaláskor a kisujjnyi vastag
csíkokra vágott csirkemelleket tálra tesszük, külön tálkákban pár csepp
olajjal ízesített ketchupit és szójaszószt adunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések: