2008. november 20., csütörtök

Dióban sült csirkecomb [húsétel]

Hozzávalók:
4 személyre
4 szép csirkecomb
bundázáshoz:10 dkg darált dióbél 5 dkg zsemlemorzsa, 3 ek.liszt 2 tojás
2 gerezd fokhagyma,só,törött fehér bors
olaj a sütéshez
A tálaláshoz 4 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:
A combokat megmosom,kettévágom,mindkét oldalán megsózom.A tojásokat habosra felkeverem,és kevés sóval meg zúzott fokhagymával ízesítem.A petrezselymet megmosom,és papirtörlőn leszárítom.
A diót és a morzsát összekeverem.
A combokat először lisztbe mártom,majd a fűszeres tojásban megmártom ezután rögtön belemártom a morzsás dióba.
Megsütöm a húst és melegen tartom.
A petrezselyem csokrokat lisztbe mártom majd az olajban ropogósra sütöm.
Köret:szalmakrumpli,vagy krumplipüré.

Nincsenek megjegyzések: