2008. november 20., csütörtök

Dán husgomboc-tejszines krumplival [húsétel]

Dán húsgombóc tejszínes krumplival

Hozzzávalók:
Tejszines krumplihoz:
-fél kiló krumpli
-bors
-só
-hagyma
-tejszin
Husgombochoz:
-Fél kg darált hus(lehet marha-diszno keverve)
-1aprora vágott hagyma
-2tojás
-só,bors
-tej amennyit felvesz
liszt

Elkészítés:
Krumpli elkészitése:
Krumplit megpucolom,megmosom és közepes vastagságura szeletelem,hagymát felszeletelem.Krumplit magas falu tepsire helyezem,sózom borsozom(durvára darált)ráhelyezem a hagymát és annyi tejszinnel felöntöm hogy éppen ellepje.160fokon,1órát sütöm(ha a tejszin barnulni kezd a höfokot vegyük visszább)Zsirszegény tejszint használjunk mert tul tömény lesz az ize.

Husgomboc:
-Darált hust tálba helyezem,letapicskolom a tetejét hogy egyenes legyen,és egy kerestet rajzolok rá,egyik részét kiveszem és a lyukat feltöltöm lisztel,utána visszahelyezem a kivett darálthust,és jól összekeverem.Bele helyezem a hagymát,2tójást,só bors izlés szerint,jól összekeverem,mikor ez megvan annyi tejel felöntöm hogy pépes legyen MAX 2dl-er!!Serpenyöbe vajat melegitek és kapál segitségével kis gombocokat a serpenyöbe helyezem,addig sütöm mig a kilseje ennyhén aranybarna nem lesz.A vajat mindig potlom!!Krumplival tálalom!

Tanácsok:
Ha nem vagyunk benne biztosak hogy átsült elsönek csak egy gomboccal promálkozunk és akkor látni fogjuk mikor lesz jó:)

Nincsenek megjegyzések: