Hozzávalók:
Sertésszínhús
(karaj vagy comb) 1,00 kg
Étolaj 0,10 l
Finomliszt 0,10 kg
Margarin 0,10 kg
Tej 1,00 l
Trappista sajt 0,15 kg
Karfiol 2,00 kg
Tojás 3 db
Tejföl 0,30 l
Szerecsendió 0,01 kg
Konyhasó 0,20 kg
Elkészítés:
A hússzeleteket kiverjük, széleit bevagdossuk, besózzuk és mindkét oldalát a felmelegített olajban átsütjük. A sütéshez felhasznált zsiradékkal egy megfelelő nagyságú tepsit kikenünk és a hússzeleteket egymás mellé lerakjuk. Tetejét beborítjuk a forró, előfőzött karfiollal és leöntjük gratinmártással, végül meghintve reszelt sajttal, előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Egytálételként fogyasztjuk.
A mártás készítése: a margarint felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet, kavargatva összemelegítjük, majd a tűzről levéve felöntjük forró tejjel, elkeverjük, ezután a tűzre visszatéve, állandó keverés mellett lassú forralással besűrítjük. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a tojássárgáját, a reszelt sajt felét és a tejfölt. Sózzuk, reszelt szerecsendióval ízesítjük, és végül habbá vert tojásfehérjével lazítjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése