Hozzávalók:
1-1,5 kg marhahús szelet( én lábszárból szoktam, ahol kevésbé inas, nekem combból nagyon száraz )
1 kg hagyma
1 evőkanál zsiradék ( én nagyon kevés olivával szoktam csak a hagyma miatt, mert a hús enged annyi zsírt )
1 ek. pirospaprika
1 ek. pirosarany vagy gulyáskrém ( szeretem mert jó sűrít )
1 paradicsom
1 paprika + zöldpaprika egészben
1-2 cikk fokhagyma
só, bors, izlés szerint majoranna
Elkészítés:
A húst vékony szeletre vágom. Összedarabolom a hagymát. Elkarikázom a paradicsomot, és a paprikát.
A lábasba beleteszem a zsiradékot, és beleteszem a hagymát.Kicsire veszem a lángot ha már üveges, és hagyom hogy lehetőleg jól szétfőjön. Ha ez kész, akkor beleteszem a pirosarany felét, a pirospaprikát, a sót, borsot, majorannát, paprikát, paradicsomot. Összefőzöm, és utánna összeturmixolom, hogy teljesen pépes legyen.
Bele teszem a hús szeleteket, és elkezdem benne párolni a húst, nagy lángon. Majd amikor levet engedett egyet keverek rajta, és kisebbre veszem a lángot alatta. Kb. 1 órát főzöm és akkor teszem bele a pirosarany másik felét, és még főzöm kb. 10-15 percig. Persze a hústól is függ!! Akkor jó, ha a hús puha, porhanyós és a szaft nagyon sűrű!! ( ezért kell a rengeteg hagyma :-) )
Tejfölös zsemlegonmbócot készítek hozzá!
Az elkészítése nagyon egyszerű, keverj ki annyi nokedli tésztát amennyit szeretnél, és személyenként egy áztatott, kinyomkodott zsemlét keverj bele. Közepesen híg legyen! Dupla mennyiségű vizet tegyél fel forrni, és ha forr vizes evőkanállal szaggasd bele a tésztát.
Egy tál aljára tegyél tejfölt, és erre szedd rá a megfőtt, leszűrt, lemosott gombócokat. Laza mozdulattal keverd el.
Jó étvágyat!!
Tanácsok:
Nálunk ez a család egyik kedvence! Ha marad gombóc, azt este mikróban megmelegítem, és még teszek rá tejfölt.
Elkészítési idő: 40 perc
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése