2008. november 20., csütörtök

Dubarry őszibarackkal [húsétel]

Hozzávalók:
80 dkg csirke vagy pulykamell
1 konzervdoboz őszibarackbefőtt félbevágva
4 dl besamelmártás
30 dkg trapistasajt

vegeta

Elkészítés:
Szeletekre vágjuk a mellehúsát, kikloffoljuk, sóval vegetával fűszereük és teflonba kevés olajon kisütjük. Belefektetjük egyás mellé a hússzeleteket egy tepsibe, mindegyikre rakunk egy fél őszibarackot. Leöntjük besamelmártással, megszórjuk a reszelt trapistasajttal és beteszük a sütőbe 200 fokon 40 percre. Addig sütjük amíg a sajt színe aranybarna lesz.

Tanácsok:
Köretnek burgonypüré vagy főtt rizs illik.
A tepsit nem kell lefedni sütés közben.
A húsra tehetünk az őszibarack helyett pl: főtt karfiolt vagy brokkolit is.

Másnap melegítve is ugyanolyan finom mint frissen.

Elkészítési idő: 60 perc

Nincsenek megjegyzések: