2008. november 20., csütörtök

Diplomata szelet [húsétel]

Hozzávalók:
4-5 szelet karaj vagy sertéscomb kivert szeletben,
liszt,
gomba,
vagdalthús-konzerv,
borsó,
karfiol,
3 db főtt tojás,
sonkadarabkák (apró kockára vágva)
(és minden ami otthon van),
vágott petrezselyemzöld,
3-4 nyers tojás,
tejföl,
4-5 szelet trappista sajt.

Elkészítés:
A hússzeleteket lisztbe forgatom és hirtelen kisütöm.
Kirakok vele egy jénai vagy egyéb kikent tepsit. Közben a fent leírt hozzávalókat petrezselymes zsiradékon (én vajon szoktam) megpárolom.
Ha megpuhultak akkor tejföllel elhabart tojást öntök rá.
Ebből a masszából halmokat formázok a hússzeletekre.
Ráborítok egy-egy vékony szelet sajtot.
(Akkora legyen, mint a hússzelet legalább.) Előmelegített sütőben addig sütöm, míg a sajt rá nem olvad a hússzeletekre.
Tetszés szerinti körettel tálalható.

Nincsenek megjegyzések: